Madridul parcurs in 8 ore

Pe cand eram in avion spre Madrid pe la inceputul anului, rasfoiam un ghid turistic luat repede din aeroport si m-am gandit “Ce poti sa faci aici sapte zile?”, fiindca atat timp aveam la dispozitie sa descopar orasul. Totusi, parea destul de mult, imi era frica sa nu ma plictisesc de acelasi traseu sau de aceleasi peisaje. Ei bine, spre marea mea surprindere, mai tarziu dupa ce am ajuns la hotel, in loc sa-mi scot perechea de ripped jeans si o bluza oarecare din geamantan, a trebuit sa-mi scot cel mai gros pulover pe care il luasem ca sa fie, alaturi de fularul si de manusile ramase in geaca groasa cu care plecasem din Bucuresti – ploua cu galeata si, pe deasupra, termometrul arata temperaturi negative.

Pentru urmatoarele patru zile, tot ce am vazut au fost cateva muzee, o sumedenie de cafenele si multe, multe (probabil prea multe) magazine, mergand, pe deasupra, prea des si la hotel, deoarece era mult prea frig. Ce fel de vacanta e cea in care nu am timp sa hoinaresc aiurea in stanga si-n dreapta? Nu statusem o perioada indelungata acolo, insa simteam ca saptamana aceea urma sa se rezume la cuvintele “monotonie placuta”.

Din fericire, a urmat o zi in care nu a plouat, si nu numai ca nu a plouat, insa a fost foarte insorit afara. Am avut la dispozitie o singura zi cu soare, in care am putut sa vad ce are de oferit Madridul. O sa las aici o serie de imagini care surprind perfect toate stradutele, pietele si parcurile prin care am trecut in marea plimbare, cat n-au fost nori pe cer. Enjoy!