Amintiri dintr-un Bucuresti fara zapada

Aseara, dupa ce m-am luptat cu muntii de omat ca sa pot sa intru in casa, ma pusesem pe ganduri. Cum era vremea acum un an? Eram tot inzapeziti aproape de inceputul lui aprilie?

Nu, normal ca nu eram.

Nu sunt printre persoanele pe care le afecteaza faptul ca ninge afara, ba chiar mi se pare spectaculos. Uneori, stau la fereastra si ma uit cum “cumplita iarna cerne norii de zapada” si privesc totul cu o rabdare de copil fascinat – cred ca este printre singurele pauze pe care le mai am in mijlocul unui program haotic.

Si totusi, parca nu suna bine, “zapada pe final de martie”… Pentru mine, asta reprezinta un obstacol ce nu ma lasa sa ies din casa ca sa pot sa colind strazile aiurea, in cautare de subiecte pentru fotografiile mele. Desigur, si anotimpul rece merita imortalizat, insa, dupa ceva timp, calci prea des in balti si degetele iti ingheata pe aparat, si asta nu e tocmai placut.

De aceea, m-am gandit sa caut in arhiva cateva poze facute prin Bucuresti, cand fenomenele meteorologice se comportau conform normalitatii, pe vreea cand aveam copaci infrunziti si flori inmiresmate la inceputul primaverii. Pe deasupra, am reusit sa gasesc si fotografii de acum un an, cam din aceeasi perioada – mi-a placut sa vad cat de imprevizibil este totul uneori. Cine se astepta sa traim o iarna adevarata, dar intarziata?

 

Xo,

Cristiana